سردخانه ها


سردخانه چیست؟
مکانی برای سرد نگه داشتن کالا را سردخانه میگویند.
از مهمترین وظایف یک سردخانه،جلوگیری از فساد کالاهای داخل آن با حفظ کیفیت طولانی مدت میباشد.
کاربرد آن در نگه داری مواد غذایی ، کشاورزی ،انواع داروها،سیستم های نظامی ،میوه و سبزیجات و…
سرخانه ها به چهار دسته تقسیم میشود
1.خانگی یا همان یخچال های که در همه خانه ها یافت می شود.
2.سوپر مارکت ها انواع بستی ها ، محصولات گوشتی و مرغی در آن برای فروش قرار داده میشود.
3.سردخانه های تجاری که فروشگاه ها و رستوران های بزرگ ،هتل ها، دانشگاه ها و پادگان ها از آن استفاده میکنند.
4.سردخانه های صنعتی که در کارخانه جات عظیم و صنعتی استفاده میکنند.
مهم ترین قسمت سردخانه را کمپرسور ،کندانسور، اواپراتور یا تبخیر کننده و شیر انبساط های آن تشکیل میدهند.محفظه سردخانه نیز به دلیل محافظت از سرما و کاهش مصرف انرژی از اهمیت بسیاری برخوردار است .
در سردخانه های صنعتی و تجاری معمولا از ساندویچ پنل ها برای محفظه استفاده میشود که به آن ساندویچ پنل سرخانه ای میگویند.
دسته بندی سردخانه ها
به غیر از دسته بندی یاد شده در بخش پیشین ،از منظری دیگر به دو دسته آمونیاکی(جذبی) و فریونی(تراکمی)
تقسیم میشود.دسته بندی دیگری که برای آنها به کاربرد میشود،سردخانه های بالای صفر و زیر صفر می باشد
